TOP

„Balkanika”, noua expoziție semnată Iulia Șchiopu, la Internationales Haus Nürnberg, Germania

În data de 5 octombrie a avut loc deschiderea expoziției „Balkanika”, semnată de artista Iulia Șchiopu, la Internationales Haus Nürnberg, în Germania.

Expoziția este curatoriată de dr. Cristina Simion și cuprinde douăzeci de lucrări, pictură și tehnică mixtă, care aduc un omagiu prezenței istorice feminine în zona Balcanilor, de multe ori minimalizată ca rol și importanță.

„«Păpușile» Iuliei Șchiopu devin un creuzet al atributelor luminoase, o recunoaștere a puterii feminine, o colecție de simboluri – mai mult sau mai puțin evidente, izvor de energie benefică, de clam și încredere. Într-o lume care pare că își pierde busola și în care sentimentul de siguranță, de « acasă », devine din ce în ce mai rar, personajele artistei, ale căror povești devin relevante pentru (mai) fiecare privitor, construiesc un refugiu necesar și prețios.” – fragment din textul de prezentare al expoziției.

Este a treia expoziție personală a artistei, organizată de Amt für Internationale Beziehungen der Stadt Nürnberg (Direcția Relații Internaționale) și Tiny Griffon Gallery, și va putea fi vizitată până în data de 28 octombrie.

 

Post a Comment