TOP

Galeria Colecțiilor Regale din Spania își deschide porțile

Mult așteptata Galerie a Colecțiilor Regale din Spania, și-a deschis porțile oferind o privire fermecătoare și exclusivă în istoria bogată și plină de poveste a națiunii. Situată în pitorescul Parc Campo del Moro din Madrid, această bijuterie culturală adăpostește o colecție extraordinară care acoperă secole și expune patrimoniul artistic al familiilor regale spaniole. Galeria expune 650 din cele 170.000 de obiecte aflate în tezaurul regal. 

În interiorul galeriei, vizitatorii sunt întâmpinați de o selecție impresionantă de capodopere create de artiști venerați, incluzându-i pe Caravaggio, Bosch și El Greco. De la probabil cea mai cunoscuta lucrare a lui Velázquez, Las Meninas, la puternicele picturi ale lui Goya, colecția galeriei ilustrează vârful realizărilor artistice de-a lungul a sute de ani.

Pe lângă picturi, galeria găzduiește și o impresionantă colecție de arte decorative și artefacte regale.Țesături, sculpturi excepționale și mobilier regal îmbie vizitatorii să se afunde în opulența și măreția regală a Spaniei de-a lungul secolelor. În interiorul muzeului este expusă și o bucată din zidul maur care împrejmuia Madridul în secolul al 9-lea, când a fost fondat.

Considerată a fi cea mai semnificativă și completă colecție de artă a Spaniei, Galeria Colecțiilor Regale promite să captiveze pasionații de artă și iubitorii de istorie. Galeria servește ca o mărturie a patrimoniului cultural al națiunii, invitând vizitatorii să exploreze și să aprecieze secolele de strălucire artistică care au conturat identitatea Spaniei. 

25 de ani s-a lucrat la acest proiect de avengură, care reprezintă probabil cel mai important muzeu înființat în Europa ultimului secol.

Post a Comment