• No products in the cart.
TOP

Schimb de exponate între Art Safari și Muzeul Antipa

Art Safari și Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” dau exemplul unui parteneriat intermuzeal de succes. Cele două muzee fac schimb de exponate în luna iulie: istoria naturală vine la Art Safari, iar arta românească modernă și contemporană face o vizită la Antipa.

Între 7 si 10 iulie se vor putea vedea la Art Safari, pe lângă pavilioanele anunțate, exponate din colecția Muzeului Antipa, nemaivăzute de public până acum. În aceeași perioadă, o parte din tablourile artistei contemporane Irina Dragomir și câteva piese semnate de maestrul Theodor Aman vor fi transpuse printre exponatele importante ale Muzeului Antipa.

Parteneriatul își propune, prin acest schimb cultural, dar și multidisciplinar, să ofere publicului șansa de a își extinde aria de interes, fie către istorie naturală, fie către arta românească.

„În sfârșit, vedem un adevărat safari în Safari! Mulțumim partenerului nostru, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, pentru deschiderea pe care a arătat-o față de acest proiect unic în România, prin care facem schimb de exponate. Vă invităm să descoperiți vedetele de la Antipa care vor popula palatul de pe Lipscani (și vă vor tenta la multe selfie-uri!). Ne vedem la girafă în Centrul Vechi, nu doar la girafă în Piața Victoriei! La Antipa vom organiza o super expoziție temporară printre diorame și dinozauri și astfel publicul va descoperi lucruri interesante nu doar despre natură și animale, dar și despre artă!”, a declarat Ioana Ciocan, General Manager Art Safari.

„Întotdeauna, noi, oamenii, am cercetat lumea din jur, am descoperit lucruri și le-am transmis altora, de la o generație la alta. Cum să fi făcut aceasta fără puterea imaginii? Științele biologice clasice (zoologia, botanica, anatomia) nu ar fi putut evolua fără ajutorul… artiștilor. Dacă fotografia s-a dezvoltat abia în ultimul secol, sutele de ani precedenți s-au bazat pe artiști desenatori și pictori, pentru a imortaliza observațiile noastre despre natură. Colaborarea dintre Art Safari și Muzeul Antipa, ce pune împreună lucrări de artă și exponate de istorie naturală, punctează totodată că arta a avut rolul ei în știința zoologiei”, a explicat despre proiect Luis Ovidiu Popa, Director General al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

 

Post a Comment

X