• No products in the cart.
TOP

„Atingeri ușoare”, expoziția de grup de la Atelierele Malmaison

Atingeri Ușoare este o explorare a fragilității umane prin perspectiva memoriei, a gestului, a obiectului și a imaginii. Instalația de Alexandru Berceanu propune o imersiune prin atingere, poveste și animație auto etnografică.
Atingeri Ușoare recreează un spațiu al memoriei sensibile care aduce subtil în discuție opoziția dintre tehnologia rigidă și dură și biologicul moale, organic și implicit fragil. Explorând de la prima amintire la cele mai intense coșmaruri, prin intermediul imaginilor de arhivă personală, obiectelor de memorabilia și a unui sistem video interactiv, instalația invită la descoperirea țesăturii subtile și iluzive prin care experiența este filtrată și prin care se produc rețelele de semnificații.
Atingeri Ușoare este o călătorie în spațiul fragil și efemer al memoriei prin animațiile realizate de Agata Tabacu și Aliona Ciobanu, un punct de reflecție corporalizat de Ana Costea în video-art-ul Dilmanei Yordanova punând în perspectivă propria noastră fragilitate asupra conexiunilor subtile prezente în acest status quo. Compozitiile lui Constantin Basica subliniază și contrapunctează în spațiul sonor elementele vizuale și narative.
O instalație de: Alexandru Berceanu. Artiști: Constantin Basica, Alexandru Berceanu, Alyona Ciobanu, Ana Costea, Andrei Mitișor, Răzvan Pascu, Ionuț Răcoreanu, Agata Tabacu, Dilmana Yordanova

Post a Comment