TOP

Etapa a 12-a a Proiectului UMAN by Ciprian Paleologu

„Aflată aproape de jumătatea Proiectului UMAN, ce însumează 24 de etape, această treaptă este o teorie a datoriilor umane. Ea are doar contextual un aspect de expoziție și este, de fapt, un laborator de captare și producție pentru aceste datorii.
În spațiul Galeriei Laborna, veți putea observa un proces permanent, în care un agent de datorii umane (The Debt’s Dog) construiește aceste elemente esențiale ale existenței, concomitent cu dezvăluirea, graduală, a principiilor ce le stau la bază.
Ce este o datorie umană pe care toți (în sensul că fiecare dintre noi) trebuie să o plătim? Care sunt determinările și resursele sale conceptuale? Care sunt pașii pentru însușirea și parcurgerea ei?
Schematic o datorie umană funcționează cu 6 elemente principale: Nevoia, Angajamentul, Garanția, Existența, Stingerea și Urma. Fiecare dintre acestea are o anumită importanță și pondere în ecuația datoriei.
Tot demersul are caracter ritualic și se circumscrie datoriei principale: Aceea de a lăsa ceva în urma noastră. Procesul va fi descoperit în decursul desfășurării etapei.
Accesul în această etapă, pentru vizitatori, va putea fi făcut doar în zilele de Sâmbătă din intervalul 7 Mai – 25 Iunie, între orele 16 – 20. Opțiunea pentru ziua de Sâmbătă, cu sens profund, are legătura cu rolul acesteia în decursul săptămânii (Cineva vă va purta Sâmbetele). Dacă Duminica este zi de sărbătoare, Sâmbătă este ziua care leagă cumva lumea celor vii cu lumea de dincolo.
Vor fi 7 Sâmbete de acces: 7 Mai (deschiderea)/ 14 Mai/ 21 Mai/ 4 Iunie/ 11 Iunie/ 18 Iunie/ 25 Iunie (închiderea). Ziua de 28 Mai, are rol distinct și spațiul este inaccesibil.
Pentru cei care vor totuși să parcurgă etapa în afara perioadelor de mai sus, pe propriul risc, se pot face programări la telefon 0740264227.
Ciprian Paleologu a început grandiosul Proiect UMAN, în anul 2000, la vârsta de 24 de ani și l-a programat să se desfășoare în 24 de etape cu ritmicitate din 2 în 2 ani.
Detalii pot fi găsite pe site-ul ciprianpaleologu.com” SURSA: LABORNA

Post a Comment