TOP

Expoziția de grup INTERSPAȚIU

„Expoziția INTERSPAȚIU abordează conceptul de artă ca proces supus unor alterări succesive în relația spațiu-timp, precum și a dualității finit-infinit, provizoriu – perpetuu. Cei cinci artiști, 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐓𝐨𝐭𝐡, 𝐌𝐢𝐫𝐞𝐥𝐚 𝐂𝐞𝐫𝐛𝐮, 𝐒𝐚̂𝐧𝐳𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐞, 𝐀𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐒𝐳𝐨𝐥𝐥𝐨𝐬𝐢, 𝐎𝐧𝐞𝐬𝐢𝐦, au interacționat în cadrul proiectului “Emergent co-lab” cu artiști, oameni de știință, curatori, arhitecți, iar baza acestor întâlniri a constituit-o dialogul, schimbul de idei, experimentul. Experimentul este cel care a fundamentat întregul parcurs al acestui proiect și definește și expoziția INTERSPAȚIU.
Incertitudinea devine punctul central în juxtapunerea celor cinci viziuni artistice. În fizica cuantică, principiul incertitudinii al lui Heisenberg sugerează că, la nivel fundamental, particulele nu au poziții și viteze precise, ci o serie de probabilități. Această idee se reflectă în lucrările artiștilor, unde formele și structurile nu sunt fixe, ci fluctuează, transformându-se constant în răspuns la noi perspective și interpretări.
O succesiune de poziții artistice pe care le putem privi ca pe un număr infinit de universuri paralele, oferă un alt cadru de interpretare. Lucrările prezentate pot fi percepute ca ferestre către aceste universuri alternative, fiecare lucrare reprezentând o realitate posibilă, o versiune diferită a unui moment, a unui gând sau a unei emoții. Această abordare rezonează cu ideea dualității finit-infinit, unde fiecare operă de artă este în același timp completă și în perpetuă evoluție, reflectând un univers vast și nelimitat de posibilități.
Procesul artistic devine astfel un cadru de experiment, în care observația și interacțiunea determină forma finală a lucrării. Fiecare interacțiune a publicului cu operele de artă poate fi văzută ca o „colapsare a funcției de undă”, un moment în care potențialele infinite ale operei devin o realitate specifică și tangibilă.”

Post a Comment