TOP

Expoziția lui Daniel Stancu, Mihai Chițu și Genu Berlo de la VIMANA

„Iesirea din Frumos sau Da, faci! Da’ știi ce faci? La un început de deceniu cu contexte geopolitice complexe, aducând în dialog reciproc opere din colecția celor trei artiști, expoziția adresează întrebări despre sine și colectivitate, personal și politic, despre “în spirit” și interpretare, reflectare și decizie. Instalatia si performanceul lui Mihai Chitu pentru moment decuplează audiența de la realitate printr-o invitație la simulare și joc, ridicând relația victimă-agresor, și în mod evident problema transgresiunii, în prim-planul conștiinței.
Daniel Stancu reiterează întrebări despre demersul acceptării imaginii Hristice, canonică sau personalizată, acceptare și integrare ce se întâmplă pe mai multe nivele, în proximitatea materială, sau în sfera imaginatiei unde săpuniera, buretele și perdeaua de duș pot căpăta legături cosmice, naturale.
Genu Berlo regăsește un nou context, și poate în același spirit, chestionează capacitatea de privi dincolo de imagine, dincolo de planul mental, ințelegând si articulând materia și expresia la sublimul pictat de predecesorii săi.”  SURSA: VIMANA

Post a Comment