TOP

Expoziția lui Mihai Bonciu de la Etaj

„Gravity este un experiment de lucrari ce cauta relatii vizuale in sfera stiintei. Gravitaţia, conform teoriei relativităţii generalizate, care introduce şi conceptul de spaţiu-timp curb, este rezultatul curbării spaţiu-timpului de către materie şi energie. Spaţiu-timpul, aşa cum îi spune şi numele, pune spaţiul şi timpul împreună, dar nu doar într-o formă convenţională, matematică, ci ca structură fundamentală a universului. Asadar orice obiect va modifica prin gravitatia lui spatiu-timp. Timpul si spatiul se vor dilata mai mult sau mai putin in jurul unui corp de o anumita masa.
Obiectele prezentate au o masa infima intr-un univers, totusi la o scara insesizabila ele au aceeasi capacitate. Iar urmand o latura mai filosofica, chiar simpla lor privire si contemplare poate sa ne modifice senzatia personala asupra trecerii timpului. Sunt concepte dificil de explicat, ce necesita experimentul vizual, privitorul fiind astfel indemnat sa le imagineze.
Elementele lucrarilor sunt puternic contrastante ca si materialitate si greutate. Se creaza diferite antiteze, greu-usor, solid-moale, precum si contraste de culoare si gradienturi. Gravity este proiectul care invita privitorul la meditarie, reflexie si visare.” SURSA: ETAJ

Post a Comment