TOP

„Kimera” de la Rezidența BRD

„kimæra este o metainstalație interactivă care combină old media cu internetul lucrurilor, cu realitatea augmentată, cu printul 3D, cu sunetul generat de inteligența artificială, cu levitația unui automaton îmblănit învăluit în miros de zahăr ars. kimæra sau cum arată haosul privit de la o distanță confortabilă.” – Călin Man (reVoltaire), unul dintre cei patru artiști care au realizat instalația kimaera.
Ediția aniversară NAG#15 a celebrat 51 de ani de activitate ai grupului de artă experimentală kinema ikon din Arad cu proiectul special NAG#15 – expoziția kimæra. Expoziția a fost prezentată în cadrul Media Art Festival Arad – MAFA8 la Muzeul de Artă Arad în luna octombrie și este primul proiect special NAG itinerat în două orașe din România.
Utilizând materiale, mijloace de realizare și medii diferite, cei 4 artiști au creat moduli autonomi ca formă și conținut care o dată cu relocarea în spațiul Rezidenței BRD Scena9 aceștia vor fi interconectați în forma kimærei.
kinema ikon este cel mai vechi grup activ de artă experimentală din România. Fondat în 1970 ca atelier multimedia la Școala de Artă din Arad, este găzduit în prezent de Complexul Muzeal din Arad. Cei peste cincizeci de ani de existență sunt rezultatul unui echilibru optim între proiectele participative, colaborative sau de grup și lucrările individuale. Ceva între satisfacția creației colective și satisfacția egoismului auctorial. Prin urmare, marca stilistică a kinema ikon apare din abordarea interdisciplinară a unui anumit mediu (film, video, hipermedia) cu instrumentele specifice diferitelor domenii în care sunt activi membrii săi (artiști, scriitori, arhitecți, fotografi, muzicieni, programatori, etc.).” SURSA: Rezidența BRD Scena9
FOTO: Asociația Ephemair & Serioja Boksok

Post a Comment