TOP

Expoziția lui Ștefan Câlția de la Palatul Culturii din Iași

Începutul lunii mai este dedicat, la Palatul Culturii din Iași, pictorului Ștefan Câlția, în anul în care acesta împlinește 80 de ani, prin expoziția ,,Obiectele restaurării” curatoriată de Alexandra Manole și Matei Câlția.
„Așezăm narațiunea expoziției Obiectele restaurării în jurul unor puncte centrale în arta lui Ștefan Câlția, acele puncte legate de obiectualitate și readucerea în discuție a unor valori. Ne dorim ca parcursul prin expoziție să fie unul care să reinstaureze bucuria și înțelegerea față de loc, oricare ar fi acela, față de peisaj, de pictură și grafică drept medii artistice, de meșteșug ca element al educației. Includem așadar elemente în legătură cu care vă invităm să ascultați reflexii ale artistului, dar și ale celor preocupați de valorile expuse în arta lui, având convingerea că expoziția este un spațiu de privire, învățare și dialog”, notează curatorii acestei expoziții.
Vă invităm de Ziua Regelui la vernisajul expoziției „Ștefan Câlția § Obiectele restaurării”, care va avea loc la Palatul Culturii din Iași.
Expoziția inițiată de Fundația „Ștefan Câlția” și Asociația Galeria Artep poate fi vizitată în spațiile Palatului Culturii din Iași, în perioada 10 mai – 10 iulie 2022. Vizitatorii se vor întâlni cu lucrări ce cuprind o perioadă de peste 45 de ani de creație, dar și obiecte colecționate de artist, de la un fragment de troiță cu Iisus Hristos de sfârșit de secol al XVII-lea la vasele de glăjărie reproduse anul trecut, până la obiecte folosite de voluntarii Asociației Monumentum, în cadrul Școlii de vară de restaurare de la Șona.
Organizatori: Asociația Galeria Artep, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, Fundația „Ștefan Câlția”, Galeria Posibilă.

Post a Comment