TOP

Expoziția PLUSMINUS de la Mobius Amzei

Explorând lumea de deasupra, așa cum a fost descoperită de-a lungul timpului de către umanitate, Pandele pătrunde în visul fiecărui băiat – acela de a descoperi realitatea mai mare care cuprinde micul nostru existență.

Radu Pandele, un artist meticulos ce explorează echilibrul delicat dintre ambiție și eșec, a început PLUSMINUS inspirat de Wan Hu, martirul și aventurierul spațial chinez din secolul al XVI-lea. Asemenea lui Wan Hu, care, alimentat de fascinația pentru stele, a încercat să călătorească în spațiu pe un scaun propulsat de artificii, Pandele înfruntă incertitudinea cu hotărâre. Experimentul lui Wan Hu, condus de naivitate, ar fi putut să eșueze, dar ambiția lui a triumfat asupra umbrei eșecului în sine.

Într-un spațiu contemplativ în care granița dintre lumea terestră și cea infinită devine neclară, Pandele aduce în prim-plan o serie de anti-ilustrații spațiale. Fiecare operă prezentată în această expoziție este inspirată de domeniile astrofizicii și științei planetare, onorând progresele tehnologiei care converg în cele din urmă în celebrarea misiunilor spațiale. Aceste imagini abstracte, asemănătoare cu altarul, transformă galeria într-un sanctuar – un spațiu pentru contemplarea imensității universului, un loc detasat de constrângerile care ne țin legați doar de realitatea imediată.

„PLUSMINUS” stă drept cea mai armonioasă serie din practica artistică a lui Radu Pandele – o oda umanității propulsată de idealuri, dorințe și speranță.O celebrare a speciei umane, intermediată de plastic.

Pandele Radu- Născut în 1993, în București, Romania. A început studiile sale artistice la liceu în Arad și au continuat cu universitatea în Bucuresti,Cluj si Grenoble,Franța. Toate picturile sale sunt realizate cu aerograful și bandă de mascare. Imaginariul este influențat de mediul digital, pornind dintr-un software de modelaj 3d. Lucrările sale au teme filosofice introspective.

El are numeroase expoziții, solo sau de grup la galerii și muzee: Muzeul național de Artă contemporană/ București(2018,2020) , Muzeul de Artă Recentă/ București (2019,2020), Ancien Musee de Peinture / Grenoble( 2018), Neumunster Abbey Cultural Center / Luxembourg (2019), REA Art Fair / Milano ( 2022) , IOPS / Xi-An (2020), Mobius Gallery / București(2020) , Suprainfinit Gallery / București (2019), Ars Monitor/București (2023), Anca Poterașu Gallery / București (2021) , H’Art Appendix / București ( 2018) Etc.

Pandele este la fel de interesat și activ și în zona artei stradale. A început activitatea sa ca graffer în 2007, iar din 2015 ca pictor muralist. Picturile sale murale pot fi văzute în majoritatea orașelor din România și în Europa: Berlin(Germania), Montegordo(Portugalia), Grenoble(Franța), Pompeii(Italia), Briancon(Franța) , Bialystok(Polonia) etc.

 

 

Post a Comment