TOP

Expoziția „reUNIONS of Artists – Transmedia Peace Kit” din Sofia

Uniunea Artiștilor Plastici din România prin Ministerul Culturii a organizat expoziția de grup reUNIONS of Artists – Transmedia Peace Kit la invitația Uniunii Artiștilor din Bulgaria la Galeria Rayko Alexiev din Sofia. Curator: Petru Lucaci, Președintele UAP. Comisarul expozitiei : Reka Csapo Dup , Vicepresedintele Filialei de Sculptura al UAP Bucuresti

Din cauza globalizării și a schimbării paradigmelor sociale, Europa și întreaga lume s-a schimbat substanțial în ultimul deceniu, iar această schimbare continuă din ce în ce mai mult. În această lume schimbată din punct de vedere social și politic, atât persoanele, cât și comunitățile se pot afla adesea în poziții inconfortabile, deoarece modul lor obișnuit de viață s-a schimbat radical.
Această situație, precum și fluxul tot mai mare de persoane diferite din punct de vedere cultural (nu neapărat imigranți), care aduc comportamente și idei noi, poate genera comunități conflictuale sau dezechilibrate.
Cu toate acestea, chiar dacă era digitală și internetul ar trebui să faciliteze comunicarea și să protejeze țările, comunitățile și așa mai departe de dezintegrarea emoțională, suntem martorii unui număr tot mai mare de zone de conflict și situații contradictorii și în interiorul UE.
Din punctul nostru de vedere, acest proiect ar spori calitatea comunicării, empatia, crearea de noi rețele și înțelegere globală.
Uniunea Artiștilor Plastici din România UAP este o organizație profesională de utilitate publică formată din peste 6000 de artiști care acoperă întreaga gamă de specializări din domeniul artelor vizuale.
Anul 2021 a marcat centenarul înregistrării oficiale al Uniunii Artiștilor Plastici din Romania. Prin expoziția de față, UAP a încercat să configureze un puzzle, un posibil portret, desigur succint, al preocupărilor artiștilor români, membri ai Uniunii, în care se regăsesc mai multe genuri de expresie artistică.
Selecția, ca de obicei, departe de a fi exhaustivă, este doar reflectarea unei părți din marii noștri artiști, care sperăm că vor fi prezentați în anul următor, datorită acestei colaborări bilaterale angajante cu Uniunea Artiștilor Plastici din Bulgaria.
Expun artiștii:
Alexandru Antik, Catalin Balescu, Marius Barb Barbone, Gheorghe Dican, Reka Csapo Dup, Darie Dup, Dorina Horatau, Radu Igazsag, Costin Ionita, Aurora Kiraly, Josif Kiraly, Petru Lucaci, Nicolae Moldovan, Liviu Nedelcu, Radu Pandele, Alexandru Papuc, Alexandru Patatics, Gheorghe Pogan, Beniamin Popescu, Cristian Raduta, Alexandru Radvan, Cristina Russu, Ioana Stelea, Andrei Tudoran, Marian Zidaru, Beti Vervega, Mihai Zgondoiu” SURSA: UAP România

 

Post a Comment