TOP

Expoziția Sculpturality de la Combinat

Combinatul Fondului Plastic

Combinat.ro este platforma comunității culturale și creative din Băiculești 29 și una dintre principalele destinații culturale bucureștene. Acesta își propune să fie un punct de intersecție multidisciplinar, care invită publicul bucureștean să experimenteze arta noilor generații prin evenimente variate, de la expoziții la târguri, menite să traseze dialoguri între diverse zone creativ-artistice.

Spațiul debutează cu expoziția  „Art in Progress_1. Sculpturality”, un prim focus curatorial în care sculptura nu trebuie să justifice sau să explice, ci să închege un cerc generațional. Extrasă din nevoia pentru dialog vizual, cu atât mai mult în 2021, expoziția caută să puncteze și să evidențieze sculpturalitatea – ca necesitate estetică esențială – transpusă în mai multe discipline, de la artă textilă la sculptură academică și, de ce nu, și pictură, sub amprenta identității ultimei generații de artiști.
Lucrările selectate ilustrează atât calitățile formale specifice sculpturii, declinate în tehnici trans-disciplinare, cât și strânsa legătură conceptuală între creația artistică, individ, identitate și societatea în care acesta există. Publicul va putea explora lucrările a 15 tineri artiști: Viviana Basan, Iulian Cristea, Mihaela Hudrea, Alina Ion, Alexandru Ivan, Albert Kaan, Laura Niculescu, Ioana Niculescu-Aron, Beniamin Popescu, Natalia Silaghi, Andreea Maria-Stoff, Heidi-Stefania Tradnik, Matei Ulmeanu, Adriana Untilov și Florin Zhu.

Post a Comment