TOP

Expoziția „THIS IS NOT MY YOUTHOPIA” de la Palatul Ștefania

THIS IS NOT MY YOUTHOPIA închide cercul Post-Digital Intersections. Pe parcursul anului, tineri din Timișoara au lucrat cu o serie de mentori români și internaționali – artiști, curatori, profesori și manageri culturali din lumea artei, științei și tehnologiei, respectiv alături de curatori individuali de la CESI București, pentru a dezvolta noi concepte și lucrări de artă.
Expoziția reunește viziunile a șase tineri artiști români care își explorează temerile și așteptările, lumile interioare și contextele exterioare, amintiri și viitorul pe care și-l imaginează. Expoziția este o reflecție critică asupra lumii în care trăim cu toții, dar care, în loc să vorbească despre speranțe și optimism, materializează o perspectivă profundă asupra pierderii – de la locurile care îi înconjoară (case ale copilăriei, magazine de cartier și mediul natural) până la pierderea celor dragi și chiar a propriei identități, într-o lume digitală în continuă expansiune.
THIS IS NOT MY YOUTHOPIA este un spațiu deschis, o reprezentare a realităților din jurul nostru, care îndeamnă la reflecția asupra acestora. În contrast cu ceea ce ne-am aștepta de la o tânără generație, expoziția este un manifest la acțiune, pentru a schimba societatea în care trăim, pentru a ne acorda agentivitate și pentru a înțelege implicațiile alegerilor noastre. Într-o manieră blândă și plină de speranță, tinerii artiști creează un spațiu de dialog. Fără a oferi răspunsuri, expoziția ne va aduce la o concluzie deschisă: ”Acum știm!”

Artist x curator teams:
Alexandra Costea x Mihai Milea
Anca Șișu x Alexandra Buiga
Andreea Ioniță x Andra Merfu
Dorian Bolca x Miruna Barcan
Ioana Bartha x Iulia Kycyku
Sorin Valea x Eliza Pătrașcu

 

Post a Comment