TOP

Expoziția Young Artists Connections de la MNAC

Young Artists Connections, aflat la cea de-a doua ediție, este un proiect dedicat scenei tinere, inițiat în 2020 de platforma de arte vizuale SwitchLab și dezvoltat în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC. Y.A.C. este conceput ca o platformă destinată promovării tinerilor artiști vizuali și vizează facilitarea unui context de networking profesional la nivel internațional.

În contextul recent – marcat de o redimensionare a vizibilității practicilor artistice și a formatelor de prezentare –, ediția Y.A.C.’21 se axează pe schimburile de / și câștigarea unor noi perspective. Pornind de la premisa că dialogul este unul dintre instrumentele cele mai eficace în dezvoltarea practicilor artistice, SwitchLab și MNAC și-au propus crearea unui context profesional în care tinerii artiști să își poată prezenta lucrările nu numai publicului general, ci să participe activ la schimburi de experiență cu colegii lor, să cunoască profesioniști în domeniu și să lucreze concentrat cu aceștia.

Cei cinci artiști selectați în urma apelului de proiecte, cu vârste cuprinse între 27 și 31 de ani, au dezvoltat în ultimii ani practici variate, de la instalație, desen, pictură, video și până la forme de artă participativă. Pe fundalul expoziției de grup la MNAC, unde proiectele acestora sunt prezentate în perioada 14 octombrie – 14 noiembrie, participanții vor discuta despre practica lor artistică în cadrul unor întâlniri individuale cu trei curatori invitați.

Artiști: Alexandru Mihai Budeș, Lucia Ghegu, Maria Mandea, Andreea Medar, Sarah Muscalu

Curatori invitați pentru sesiunile de portfolio reviews:

Katerina Gregos, director EMST – Muzeul Național de Artă Contemporană din Atena (GR)

Thomas Delamarre, director MAGCP – Maison des arts Georges et Claude Pompidou, Cajarc (FR)
Simon Delobel, director KIOSK, Gent (BE)

Post a Comment