TOP

Instalația „Memory [OFF] Space” de la UVT Art Center

„Instalația „Memory [OFF] Space” a fost realizată de Cezara Pădurean, Bogdan Matei, Sânziana Gheorghe și Mihai Toth, din cadrul Facultății de Arte și Design a UVT. Această instalație face parte dintr-un proiect progresiv, reprezentând o etapă în cercetarea continuă a echipei de artiști vizuali, un proiect artistic colaborativ ce oferă o experiență interdisciplinară, a cărui prezentare este perfect adaptată cadrului spațial din noul UVT Art Center.
La nivel conceptual, coordonatele de bază ale instalației sunt memoria, spațiul și distanța, făcând apel și la idea de spațiu virtual, prin indexarea spațiului pe platforma Google Maps odată cu scanarea acestuia în momentul finalizării instalării expoziției. Această expoziție pune în discuție tematica de ordin conceptual a memoriei în raport cu spațiul fizic și explorează, din punct de vedere estetic și morfologic, coordonatele care se pot trasa între spații tridimensionale și imagini bidimensionale.
Expoziția va fi însoțită de evenimente deschise publicului, cum ar fi tururi ghidate, prezentări de tip artist talk, cercuri de discuții și proiecții cu documentare pe tema intersecției dintre artă, știință și tehnologie. Proiectul se axează pe cercetarea și investigarea intersecției dintre memoria, spațiul și distanța prin intermediul unei atitudini interdisciplinare și mecanisme multimedia.
Echipa de artiști deschide ușile acestui laborator către public, astfel invitându-i pe vizitatori să descopere și să se implice activ în proiectele care alcătuiesc instalația multimedia, precum și să ia parte la dezbaterea ideilor legate de practicile artistice contemporane.
Ei speră să genereze discuții și dezbateri în jurul temei memoriei și interpretarea acesteia prin intermediul proiectelor artistice cu caracter interdisciplinar. În cadrul instalației site specific, grupul de artiști vizuali va interpreta tematica propusă prin apel la obiecte și materiale neconvenționale precum acele, ața, boabele de orez, polistirenul, hârtia, nisipul, toate acestea puse lalolaltă împreună cu aparatura topografică, proiecții video, înregistrări de sunete și teancuri de xerox-uri cu caracter artistic și documentar.”

Post a Comment