TOP

Lună plină și black-shag, noua expoziție a Daianei Savopol de la Contemporan Hair Space

Contemporan Hair Space

„Lună plină, păr, artă, spații neconvenționale, iată un ansamblu de situații care vor converge în evenimente artistice unice! O credință populară spune că dacă părul se tunde când e lună plină crește mai sănătos, mai repede, mai bogat. Dacă te gândești la puterea de atracție pe care o exercită luna asupra oceanelor este oarecare logică în superstiția aceasta.
Arta e un loc viu, artiștii se exprimă din toate timpurile, gestul artistic e ubicuu. Nevoia de validare prin expunerea „profi” în muzeu, în galerie, dialogul artistului cu publicul și elita educată e tot așa cum o știm, acolo, cuibărită. Dar dacă recuperăm orașul, întinderile de pământ, cerul, clădirile? Artiștii străzii fac asta dintotdeauna, deci nimic nou sub lună! Se expune demult și în localuri, dar nu e „profi”. Și dacă faci statement din a expune în coafor, cofetărie, lift, supermarket, piață, fast food-uri, beciuri, toalete, canale etc?! Adică să te duci cu gestul artistic spre oameni, în cotidian, în mundan.
Contemporan Hair Space – salonul spațiu de descântece al lui Alexandru Munteanu și al Denisei Călin – este locul de unde pornim colaborarea între artiste, artiști și care e un loc unde podoaba capilară e mai mult decât păr, e simbol, e arhetip cultural, e ceea ce ne definește. Cu sau fără păr, zilnic avem contact cu noi înșine, în corp, în societate, în grup, în intimitate, în perspectivă istorică sau astrală. Ne privim în oglindă, ne analizăm, ne pieptănăm, ne iubim, admirăm, întristăm sau urâm. Dar suntem acolo unde este și părul nostru (chiar și când e lipsă).
Pentru acest prim eveniment am invitat-o pe artista Daiana Savopol cu modelele ei feminine, arhetipalele lunatice zurlii, despletite și erotice, masive dar și grațioase, agitate însă cu expresii hieratice. Va fi fiind bucurie, e lejeritate, nerușinare și candoare. Artista iubește volumele și curbele, și se/ne învârte prin tot felul de bucurii vizuale, estetice. Formă, grație și voluptate…” (Raluca Ilaria Demetrescu, curator)
Expoziția poate fi vizitată până la următoarea lună plină care va fi pe 26 mai 2021.

Post a Comment