TOP

Expoziția studenților de la Artă Murală la UNAgaleria

UNAgaleria

Expoziția PROSPECTUS de la UNAgaleria prezintă creațiile studenților anului II – Licență de la Departamentul Artă Murală, Universitatea Națională de Arte din București. Lucrările prezentate sunt realizate la disciplinele coordonate de: lector univ. Dr. Liviu Epuraș și lector univ. Dr. Bogdan Mateiaș, organizatori și curatori ai expoziției.
Pentru majoritatea studenților expoziția PROSPECTUS reprezintă debutul pe simezele bucureștene. În cadrul discipinelor de atelier este abordat și tabloul articulat, cu formele sale specifice: dipticul, tripticul, polipticul și seria de lucrări.
Dezvoltarea propriului demers artistic ajută la creareea unor individualități artistice conturate. Totodată prospețimea și unda de optimism din unele lucrări contribuie la crearea unei atmosfere vitaliste benefice creatorului și privitorului în aceste momente dificile existențial pentru umanitate.
Bucuria și interesul pe care tinerii creatori l-au arătat în abordarea temelor se observă și în lucrările lor: creații uneori ludice, care debordează de inocență și optimism, alteori ironice sau purtătoare al unor mesaje puternic imersate în realitățile trăite.
Coordonatorii acestei expoziții salută demersurile studenților și continuă să îi încurajeză în aceste practici diverse și complexe din punct de vedere tehnic / vizual / conceptual.
În expoziția PROSPECTUS expun: Alin Atănăsoiaiei, Elena Bacarjieff, Monica Briciu, Delia Cîrstea, Radu Ciurariu, Andrei Codreanu, Raluca Dăianu, Iulian Gheabă, Alexandra Ghițescu, Alexa Lincu, Nicolae Mătăsaru, Viorel Moraru, Ilie Mustață, Cristiana Neagu, Andreea Orlic, Cornel Tătaru și Ana Maria Tudorache.

 

Post a Comment