TOP

„The Unseen falls în Black & White”, expoziția lui Cristian Graure de la ARCUB

The Unseen falls în Black & White este expoziția artistului vizual Cristian Graure și curatoriată de Veronica Toma. Direcţiile artistice ale lui Cristian Graure investighează prin tehnici actuale o realitate contemporană aglomerată de incertitudini şi transcede preocupările generice din sfera reprezentării, remarcându-se prin intensitatea momentului creaţiei şi nevoia fragilă de cunoaștere a materiei. 

Aceast univers cu accente specifice dark–waveului progresiv, s-a născut prin fuziunea dintre artist și lumea materială, dintre spectrul luminii și reacțiile cromatice specifice realităţii materiale şi se reintegrează ca o experienţă vizuală unică, particulară. Din interiorul acestei realități, culorile sunt atribuite retroactiv, fiind puse într-o relaţie constantă cu o amintire similară, recurentă. Această re-vizitare periodică a culorilor se regăseşte cel mai probabil sub forma unor expriențe trăite cât mai aproape de prezentul și lumea perceptorului. 

Cristian Graure este un artist și cercetător interdisciplinar, care trăieşte şi lucrează la Timişoara. Cu studii în artele vizuale şi un doctorat dedicat cercetării imaginii fotografice, este preocupat în mod special de zona de-limitărilor reprezentării prin tehnicile mixed-media, fuzionând artele vizuale cu istoria culturală, știința și angajamentul social.  Prin pasiunea caracteristică, direcționată spre cercetarea diferitelor relații dintre memoria individuală/colectivă și structura limbajului imaginii, activitatea sa investighează nu numai arhetipurile existente în procesul de percepție vizuală, redate prin distorsiunea și estomparea amintirilor episodice, dar și ramificațiile semantice rezultate în urma lor. 

 

Post a Comment