TOP

Mădălin Dragnea: „Povestea este Rege. Mereu a fost, mereu va fi. Abia apoi putem vorbi despre compoziție, culori, execuție”

Care a fost momentul în care ai știut că vrei să faci o carieră din ilustrațiile și animațiile tale? Ce te-a convins să o apuci pe acest drum?
Am lucrat mult timp ca Art Director în publicitate. Job care mi-a permis să încerc multe lucruri. Pe lângă art direction am făcut și foarte mult graphic design, branding, UX/UI. Însă singurul lucru pe care l-am făcut constant de la început și care s-a lipit de mine cel mai mult a fost motion design. În 2016, când am încercat și animație de personaj, am știut că trebuie să fac doar asta. Îmi place foarte tare gândul că poți executa un script sau o idee în infinite stiluri de animație și asta te ține mereu în priză, dornic să înveți constant lucruri noi.
Categoric trăim într-o lume a vizualului. Luăm și păstrăm cea mai multă informație prin imagini. Care sunt (din punct de vedere al creatorului) elementele care diferențiază o imagine bună, relevantă, care își atinge scopul, de una slabă, fără efect?
Povestea este Rege. Mereu a fost, mereu va fi.  Abia apoi putem vorbi despre compoziție, culori, execuție. Un proiect care are o poveste bună, dar o execuție mai slabă poate supraviețui, însă invers niciodată.


Care este situația artiștilor și grupurilor de ilustratori din România? Cât de mare este piața și ce clienți o accesează?
Sunt foarte plăcut surprins să descopăr constant artiști români cu seturi de skill-uri excelente. Pentru că urmărește piața de afară, care este în continuă dezvoltare, piața noastră este inevitabil din ce în ce mai mare si este accesată de către clienți din toată lumea.
Cum a început All Mad Studio? De ce ai simțit nevoia de o dezvoltare către un studio de Animație?
Am avut destule cereri de animație cât să-mi iau inima în dinți și să trec de la freelance la formarea unui studio. În același timp, mi-am dorit dintodeauna să fac parte dintr-o echipă care să aibă același stil, ritm și obiective ca și mine.


Unde vezi echipa în 5 ani? Care sunt obiectivele pe care le urmăriți acum?
Singurul obiectiv pe care îl urmărim mereu este ca următorul proiect să fie mai bun decât cel din urmă și am reușit să facem asta până acum. Asta mi-aș dori să facem și în următorii 5, 10 sau 40 de ani când noi vom ieși la pensie și nepoții noștri vor râde de animațiile rudimentare pe care le-am făcut :))
Ne poți dezvălui un proiect la care lucrezi acum? Unde îți vom vedea animatiile cel mai curând?
Oh, da. Vă pot dezvălui niște proiecte de studio. Animez împreună cu echipa ALL MAD Studio pescărușul asta rider. Placa video NVIDIA GeForce RTX 3090 TI ne ajută foarte mult cu randarea motocicletei.

Un început de animație la care lucrăm este un love story dintre două păsări. Și va fi cea mai complexă animație de personaj pe care am făcut-o până acum.
Am inceput să pun pe foaie și planul pentru o animație complexă pentru Olimipiada din 2024. Va fi în stilul animației cu David Popovici, care s-a viralizat pe multe rețele și pentru care am folosit atât tehnologie 2D cât și 3D.

Cum se desfasoara munca ta in domeniul digital, ce programe folosesti si cum arata procesul prin care treci pentru a realiza ceva cap-coada (in mare)
Folosesc o bucată mare din suita Adobe: After Effects, Illustrator, Photoshop, Animate, Premiere, Audition. Din când în când folosim la Studio și Moho și ne prindem în ultima vreme din ce în ce mai mut urechile prin Cinema 4D. After Effects, deși se bazează încă destul de mult pe procesor, a început să folosească din ce în ce mai mult și din abilitățile componentei video. Programele de animație 3D, pe de altă parte, se bazează foarte mult pe placa video. Și cum la Studio avem destul de multe proiecte în care folosim și tehnologie 3D și 2D, ambele componente sunt vitale.
Care sunt lucrurile care te ajuta cel mai mult sa-ti desfasori munca intr-un mod eficient si rapid?
Îmi trebuie neapărat lista cu lucruri de făcut în fiecare zi. Folosesc Google Keep pentru asta și am cea mai mare satisfacție când mai bifez câte un task făcut. Un alt lucru important este să pot lucra neîntrerupt atunci când creez, din cauza asta sunt ceva mai eficient foarte devreme dimineața sau seara târziu, iar aici, un foarte important aspect este placa video NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti . Folosind această placă video mă asigur că multe dintre procesele tehnice sunt accelerate, fluxul de lucru este îmbunătățit, iar eu am timpul necesar să mă ocup cu adevărat de partea de creație, fără a pierde timpul încurcat de probleme tehnice. În timpul zilei, mi-am asumat că pe lângă muncă trebuie să ajut constant și lumea din jurul meu.

 

Post a Comment