TOP

Vedeta noului sezon Art Safari: o expoziție majoră de la Victoria & Albert Londra

Art Safari a anunțat oficial că în data de 23 septembrie se vor deschide porțile celei de-a X a ediții.
Noile expoziții pe care publicul le va putea vizita până în decembrie aduc colaborări intermuzeale internaționale și lucrări de artă ale unor artiști celebri: Pavilionul Internațional, realizat în parteneriat cu Victoria & Albert Museum Londra, aduce la București expoziția „Seeking Truth – The Art of John Constable”, curatoriată de Dr. Emily Knight și Dr. Katharine Martin, prezentând opere de John Constable, dar și de Albrecht Dürer, Rembrandt van Rijn, Claude Lorrain, William Turner, Thomas Gainsborough și Jacob van Ruisdael.

Watercolour, ‘Stonehenge’ by John (RA) Constable (1776-1837)

Pavilionul românesc, dedicat unui artist care a îmbogățit patrimoniul național cultural, îi va arăta opera lui Ștefan Popescu, pictor ce a călătorit și a reprodus pe pânză toate colțurile lumii.

Arta contemporană va fi reprezentată de Mihai Mureșan, unul dintre cei mai apreciați artiști clujeni, și Lilian Theil, a cărui colaje textile se întorc la Art Safari, în propriul pavilion.

Muzeul temporar cu sediul în Strada Lipscani a încheiat weekendul acesta ediția a IX-a, una dintre cele mai de succes evenimente de până acum, iar după o lună de pauză va redeschide ușile către noi expoziții pentru publicul bucureștean și nu numai.

Post a Comment