TOP

Adrian Ghenie intervenție live la Salonul de Proiecte

Miercuri, 10 noiembrie, Salonul de Proiecte oferă publicului o intervenție artistică mult așteptată: Adrian Ghenie.
De la ora 19, cei interesați sunt așteptați la Palatul Universul din strada Ion Brezoianu sau live pe canalul de You Tube al Salonului de Proiecte, pentru a participa la un artist-talk cu Adrian Ghenie, cel mai apreciat artist român al momentului la nivel internațional.
Intervenția artistică este prilejuită de expoziția EXPO_3_Vernacular, care are în centrul său prezentarea Colecției de Imagini Mihai Oroveanu. Subiectul proiectului este, de această dată, istoria recentă a României, procesul modernizării ei și tumultul manifestărilor ideologice ale secolului trecut. Colecția de fotografii se concentrează asupra unui stil de fotografie ce a beneficiat de multă atenție în ultimii ani: fotografia vernaculară, cea care se plasează mai curând în sfera culturii pop, lăsând loc stângăciilor, personalului și imprevizibilului.
Adrian Ghenie își fixează atenția asupra personajului istoric Ana Pauker și modul în care povestea i-a fost transcrisă în istorie prin fotografii. Ghenie este fascinat de întreg ansamblul de elemente care compun fotografiile din care figura Anei Pauker face parte, ansamblu pe care îl descompune și îl recompune în termeni proprii.

“Noi vom avea un artist-talk cu Adrian Ghenie, în care va explica despre intervenția sa. Este vorba despre 3 desene pe care le-a realizat, urmând să fie prezentate în seara de 10 noiembrie. Cele trei desene vor rămâne în expunere la Salonul de Proiecte din momentul prezentării până în data închiderii expoziției actuale, 28 noiembrie” a spus Magda Radu, fondatoarea Salonului de Proiecte. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici

Post a Comment