TOP

Ann Wood creează ciuperci din hârtie, sculptate în detaliu

Artista Ann Wood a captat atenția publicului cu ciupercile sculptate în detaliu, realizate în întregime din hârtie. De la lamelele delicate și pălăriile colorate, până la tulpinile dolofane cu resturi de sol, lucrările lui Wood par adevărate specimene de ciuperci, dar sunt, de fapt, meticulos sculptate manual.

Ann Wood a început să exploreze acest mediu acum aproximativ zece ani, inițial creând plante realiste. „La început, mă uitam la fotografii și ilustrații botanice pentru a înțelege structura plantelor”, a declarat Wood. „A devenit rapid evident că aveam nevoie de materiale vegetale reale pentru a examina detaliile. Cred că acesta este singurul mod de a înțelege cu adevărat părțile și modul în care să le sculptez.”

Recent, Wood a început să creeze ciuperci, folosind tehnici complexe de tăiere a hârtiei pentru a reproduce detalii pufoase și texturi autentice. Deoarece ciupercile naturale nu pot fi păstrate proaspete pe durata necesară finalizării fiecărei sculpturi, artista își permite mici libertăți în ceea ce privește culoarea și textura, dar se străduiește să fie cât mai fidelă naturii.

„Adesea mă trezesc dimineața cu idei noi despre cum să folosesc materialul pentru a face ca ciupercile să pară reale,” spune Wood. „Există o infinitate de posibilități de creație. Vreau să fac câte una din fiecare.”

Post a Comment