TOP

Arta a ajuns pe cartelele de la metrou

Art Safari, organizatorul Pavilionului de Artă București, are deja bunul obicei să ducă arta în cele mai neconvenționale locuri din viața cotidiană. Pe lângă deja faimoasele vitrine de la Aeroportul Henri Conadă – Airport Museum, unul dintre cele mai inventive parteneriate recente este cel cu Metrorex, care aduce arta în subteran. Dacă prin Muzeul din Metrou, lansat în iunie, călătorii trenurilor de pe magistralele 1 și 3 au putut admira lucrări din colecții celebre chiar pe pereții vagoanelor, prin noul proiect Cartele de Colecție, operele de artă se vor afla chiar în mâinile călătorilor, pe cartelele de acces la metrou (inclusiv cele de două călătorii).

De luni, 13 septembrie, în perioada premergătoare Pavilionului, Art Safari și Metrorex invită călătorii să devină colecționari de artă în miniatură și să câștige premii culturale. “Cartelele de colecție” au în portofoliu o serie de reproduceri de artă în miniatură, structurate pe 6 capitole: Samuel Mutzner, Constantin Piliuță, Pictorițe din România, Capodopere și Petrașcu. Pe lângă aceste 6 serii există și o serie specială, denumită București. Cele șase colecții conțin câte 10 cartele numerotate de la 1 la 10, imprimate cu opere de artă diferite. Seria specială este unica serie cu doar 4 opere de artă. Campania vizează exclusiv cartelele de două călătorii, tirajul seriilor fiind diferit și limitat. Fiecare serie de 10 cartele colecționată poate aduce călătorilor o vizită gratuită la Art Safari, între 16 și 26 septembrie.

Prin intermediul Muzeului din Metrou și acum, prin ”Cartele de colecție”, ne dorim să facilităm accesul oamenilor către opere de referință ale artei românești și să îi atragem către cultură spune Ioana Ciocan, directorul Art Safari. Prin demararea acestor proiecte culturale dorim să promovăm cultura în spațiile subterane, în trenurile de metrou dar și pe cartelele de acces. Astfel, călătorii noștri vor avea parte de călătorii inedite, care să îi ajute să se detașeze, chiar și pentru câteva clipe, de preocupările lor cotidiene, completează Ștefan Paraschiv, directorul general al Metrorex.

 

Post a Comment