TOP

Artă împotriva războiului în Piața Regelui Mihai din București

Începând cu data de 29 aprilie în Piața Regelui Mihai din București se poate vedea expoziția în aer liber Stop the War in Ukraine. Artiști români și ucraineni își reunesc lucrările în această expoziție, încercând să realizeze un manifest împotriva războiului, amintind publicului de suferință, pierdere, dar și speranță, emoții pe care poporul din Ucraina le simte în fiecare zi și noapte de peste 2 luni.

Stop the War (in Ukraine) vine în continuarea expoziției caritabile Bombe și oameni. Artiști uniți împotriva războiului / Bombs and Humans. United Artists against War, organizată de curatorii Raluca Ilaria Demetrescu și Daniel Loagăr, care s-a desfășurat între 12 martie și 2 aprilie în București și care a reunit peste 75 de artiști din cele două țări.

“Nu poți rămâne nepăsător în fața informației oribile care umple fluxurile de date, indiferent de existența unui nivel de propagandă sau manipulare intrinsecă din ambele părți. Oameni nevinovați suferă, sunt maltratați în fel și chip, răniți, uciși, izgoniți de o violență fără sens. Să-ți pui arta la dispoziția atitudinii de condamnare fără echivoc a unei agresiuni teribile și fără sens este deja un proces antropologic firesc în contextul societății contemporane”, spune artistul Mihai Rusen.

Cei 8 artiști români care expun lucrări sunt: Daniel Loagăr, Alex Manea, Misha Diaconu, Mihai Rusen, Denis Nanciu, Sergiu Chihaia, Ion Alexandru și Cristian Seușan

Mai jos puteți vedea imagini din expoziție.

Post a Comment