TOP

Călin Stegerean, reinstalat în funcția de manager MNAR

Călin Stegerean, manager al Muzeului Național de Artă al României între 2016 și 2017, a revenit în funcție începând cu data de 6 mai, în urma emiterii de către Ministerul Culturii a Ordinului de punere în executare a sentinței civile definitive pronunțată de Curtea de Apel București, prin care se dispune reluarea activității lui Călin Stegerean în calitate de manager MNAR.
În urma evaluării activității sale în funcție, care a vizat perioada iunie-decembrie 2016, Călin Stegerean a fost îndepărtat din poziția de manager și înlocuit. Ulterior, criticul de artă a adus la cunoștința ministrului Culturii că  evaluarea sa managerială nu a fost legală, ci s-a desfășurat prin acțiuni abuzive. Călin Stegerean a câștigat procesul cu Ministerul Culturii, intentat în august 2017, pentru nerespectarea legislației privind evaluarea activității în funcția de manager.
,,Ordinul de punere în executare a fost emis ieri, 6 mai. Am aflat că am câștigat procesul de Sf. Gheorghe, în data de 23 aprilie. Ceea ce urmează este reluarea evaluării din 2016, pentru care s-a pornit tot procesul respectiv, pe care l-am câștigat. După reluarea acestei evaluări, de la care a pornit disputa, vom vedea ce va fi” a declarat Călin Stegerean.

Post a Comment