• No products in the cart.
TOP

Două instalații ale lui Andrei Cozlac au fost furate înainte de inaugurarea Romanian Creative Week din Iași

Romanian Creative Week este o acțiune de promovare a industriilor creative românești, organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative. Anul acesta, în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului desfășurat la Iași, două instalații ale Artistului Andrei Cozlac au fost furate în timpul nopții, înainte de inaugurare.

Instalațiile urmau să facă parte în cadrul evenimentului, fiind vorba de două lucrări foarte apreciate ale artistului: Brâncuși Infinity, lucrare expusă anterior la Qreator București, într-o expoziție dedicată sculptorului Constantin Brâncuși, și Fluid Memory, o instație care a fost prezentată în mai multe orașe din România. Mai jos puteți regăsi imagini cu cele două instalații care au fost sustrase din locul în care au fost amplasate de artist.

„Este vorba despre două instalații ale mele – Fluid Memory și Brâncuși Infinity – care fuseră plasate în circuitul New Media Street, pe care l-am gândit pentru RCW. Am montat instalațiile la ora 1 dimineața, astfel încât a doua zi să pot face probele și să le dau drumul. A doua zi dimineață (miercuri – n.r.), instalațiile nu mai erau acolo”, a spus Andrei Cozlac.

Artistul estimează că paguba pricinuită de furt este de aproximativ o mie de euro. „Din fericire, nu apucasem să instalez și partea tehnică, pentru că, altfel, prejudiciul ar fi fost mult mai mare”, a adăugat artistul. „Mă așteptam la susținere din partea publicului, mă așteptam ca oamenilor să le placă lucrările, dar aș prefera să nu le ia acasă.”

Organizatorii evenimentului au apelat la organele de poliție pentru deschiderea unei anchete în ceea ce privește persoanele care au furat instalațiile în timpul nopții.

Brancusi Infinity, Andrei Cozlac

Brancusi Infinity, Andrei Cozlac

Fluid Memory, Andrei Cozlac

 

Post a Comment

X