TOP

Două lucrări furate, semnate de Picasso și Chagall, au fost recuperate

Două picturi de Pablo Picasso și Marc Chagall, furate acum 14 ani, au fost recuperate vineri de către poliție în timpul unei percheziții într-un subsol din Antwerp.

Lucrările – portretul lui Picasso, Tête (1971), și L’homme en prière (1970) a lui Chagall, înfățișând un bărbat care se roagă – au fost sustrase din casa unui colecționar de artă din Tel Aviv în 2010. La momentul furtului, valoarea cumulativă a lucrărilor era de aproape 1 milion de dolari, au declarat autoritățile locale într-un comunicat marți. Ambele picturi au fost găsite în stare bună.

În același jaf, au fost furate și bijuterii în valoare de aproximativ 680.000 de dolari de la colecționar, însă această comoară rămâne dispărută. Conform comunicatului, autoritățile au primit informații de la o sursă care susținea că un cetățean belgian din Namur, capitala regiunii valone, vindea picturile. A fost demarată o anchetă împotriva suspectului, un dealer israelian de ceasuri în vârstă de 68 de ani, care a fost urmărit până la o locuință din Namur. În timpul percheziției la domiciliul său, s-a descoperit o sumă mare de bani, dar nu și operele dispărute de mult timp.

„Verificările poliției au stabilit faptul că suspectul era într-adevăr în posesia operelor căutate și că le putea avea acasă sau la una dintre rudele sale”, au declarat autoritățile belgiene în comunicat.

„Chiar dacă a recunoscut că deține picturile, suspectul a refuzat să comunice unde le-a depozitat”, se adaugă în comunicat. Ancheta i-a condus în cele din urmă la locuința din Antwerp, unde au găsit picturile neatinse și în ramele lor originale.

 

Comments (1)

  • René Ghelman

    Din nou apare noțiunea de ”valoare”. Valoare de artă sau financiară, în dolari. Regretabi, valoarea în dolari e cea ce se înțelege azi despre cele două, și nu numai, picturi regăsite. Cel ce le furase, le deținea ascunse, și nu petru a le admira permanent calitatea lor de artă. Bănuiesc că nici nu știa ce reprezintă/

    reply

Post a Comment