TOP

Instalație Lego semnată de Ai Weiwei la Royal Academy of Arts din Londra

Ultima instalație artistică a lui Ai Weiwei, „Forever”, care reinterpretează celebra pictură „Nuferi” a lui Monet, a atras atenția publicului datorită modului captivant în care este făcută și anume din piese LEGO. Instalația, expusă la Royal Academy of Arts din Londra, prezintă sute de mii de cărămizi LEGO asamblate atent, în detaliu ce formează o priveliște impresionantă, colorată asupra lacului cu nuferi.

Deși utilizarea cărămizilor LEGO de către Ai Weiwei este cu siguranță inovatoare, acesta nu este primul artist care experimentează cu acest mediu. Alți artiști au folosit de asemenea cărămizile LEGO pentru a crea lucrări de artă uimitoare care pun în dezbatere percepțiile noastre despre ceea ce este posibil cu acest material de construcție obișnuit pentru jocurile copiilor.

De exemplu, artistul italian Marco Sodano a creat sculpturi intrigante din cărămizi LEGO care înfățișează opere de artă celebre, cum ar fi David al lui Michelangelo și Nașterea lui Venus de Botticelli. La fel, artistul polonez Zbigniew Libera a utilizat cărămizile LEGO pentru a crea o serie de instalații provocatoare care explorează teme legate de consumerism și cultura populară.

„Forever” a lui Ai Weiwei stă mărturie puterii artei de a transcende timpul și spațiul și de asemenea, un punct de întoarcere asupra utilizării elementelor ce ne par deja constante, într-o manieră diferită . Prin utilizarea acestui material de construcție familiar, Ai Weiwei a creat o lucrare de artă care este nostalgică și contemporană în același timp, invitând privitorii să reflecteze asupra frumuseții naturii și asupra legatului durabil al marilor opere de artă.

Post a Comment