TOP

Fiul lui Osama Bin Laden este pictor, iar America e sursa lui de inspirație

Fiul cel mare al lui Osama bin Laden a povestit că majoritatea lucărilor sale au ca sursă de inspirație America, iar prin operele sale încearcă să „recucerească” inocența pierdută a copilăriei.

Omar bin Laden, ca mulți alții, s-a orientat spre artă ca o formă de evadare atunci când este copleșit de răutatea din jurul său. El folosește adesea Statele Unite ca muză așternând pe pânză peisaje liniștitoare, în special deșerturi pașnice sau terenuri agricole.

Tânărul de 39 de ani are o asemănare fizică izbitoare cu tatăl său, dar ideologia sa este complet diferită de cea a fondatorul Al-Qaeda, condamnând cu furie organizația teroristă și vărsarea de sânge pe care a provocat-o.

Omar care trăiește acum în Normandia, Franța, spune că a moștenit partea creativă și artistică din partea familiei mamei sale: „Unele rude din partea mamei mele au înclinații artistice. Mamei mele îi place să picteze, la fel și uneia dintre surorile mele. Unchiul meu a fost, de asemenea, un foarte bun artist. Deci, nevoia de a desena și de a picta îmi curge în sânge”.

Post a Comment