TOP

Show-ul „Infinity Rooms” semnat Yayoi Kusama va fi disponibil la Tate Modern

Două dintre faimoasele „Infinity Rooms” ale lui Yayoi Kusama urmau să fie expuse anul trecut la Tate Modern ca parte a aniversării de 20 de ani a galeriei. Și ghiciți ce s-a întâmplat? Covid-19.

Dar momentul dificil s-a depășit și galeria a anunțat că iconicile lucrări ale artistei japoneze vor fi disponibile publicului larg începând cu 18 mai. 

Lucrările prezentate sunt „Infinity Mirrored Room – Filled with the Brilliance of Life”, una dintre cele mai mari instalații ale lui Kusama creată special pentru expoziția sa personală din 2012 care a avut loc tot la Tate Modern. Iar cealaltă piesă se numește „Chandelier of Grief”, o lucrare din 2016 care creează iluzia unui univers fără margini formată din corpuri de iluminat rotative din cristal Swarovski.

Spectacolul este disponibil în perioada 18 mai – 13 iunie pentru membrii Tate, apoi din 14 iunie până pe 24 octombrie pentru publicul larg. Biletele sunt gratuite pentru membrii Tate, 10 lire sterline pentru non-membri și 5 lire sterline pentru persoanele sub 25 de ani.

Mai multe informații găsiți aici.

Post a Comment