TOP

Ian Strange, artistul care a perforat fațada unei clădiri cu linii de lumină

Ian Strange este cunoscut pentru lucrările sale care explorează elemente de arhitectură, spațiu și conceptul de casă, pentru seria sa de intervenții arhitecturale suburbane care „răstoarnă” casa arhetipală și înțelegerea utilității și funcției anumitor clădiri.

Într-una dintre lucrările sale recente, „Light Intersections II”, artistul transformă fațada unei case în stil victorian de la sfârșitul secolului al XIX-lea, situată la marginea orașului Sydney, în Australia, cu ajutorul unor linii de lumină care străpung pereții, tavanul și ferestrele pe două planuri. Liniile de lumină, care creează iluzia că plutesc în timp ce pătrund în casă, sunt menite să sugereze linii de dimensiuni mari desenate manual în spațiul real.

„Aceste linii de perspectivă desenate nu apar în natură, ci sunt elemente de bază atât în pictură, cât și în desen și arhitectură, folosite ca o modalitate de a reține, de a reprezenta și de a schimba mediul natural.”, declară artistul.

„Light Intersections II” a fost comandat de orașul Sydney prin programul Art and About public art și este o continuare a unei serii în curs de desfășurare care a început cu instalația de lumină a lui Strange din 2019 la Lyon Housemuseum, chiar lângă Melbourne. Instalația a fost realizată în colaborare cu OFFICE, Scoundrel Projects și Ian Strange Studios.

Post a Comment