TOP

Rijksmuseum a publicat o fotografie de 717 gigapixeli a „Rondului de Noapte” 

Începând cu 3 ianuarie 2022, pe site-ul Rijksmuseum a fost publicată o fotografie a „Rondului de Noapte” a lui Rembrandt, cu o rezoluție foarte înaltă (având 717 gigapixeli), realizată ca parte a cercetării efectuate de „Operation Night Watch”, care permite mărirea micilor particule de pigment din fiecare crăpătură.

Imaginea a fost compilată din 8.430 de fotografii individuale, iar proiectul a fost descris ca o „provocare incredibilă” de Robert Erdmann, cercetător la Rijksmuseum, care a pus cap la cap fotografia uriașă.

Muzeul spune că această fotografie este cea mai mare și mai detaliată fotografie a unei opere de artă și este de patru ori mai clară decât fotografia aceleiași lucrări, publicată de Rijksmuseum în 2020. Această nouă imagine le permite cercetătorilor implicați în „Operation Night Watch” să studieze tabloul de la distanță. De asemenea, această variantă detaliată va ajuta la urmărirea unor viitoare degradări cu o acuratețe mai mare.

Luna trecută, Rijksmuseum a anunțat că după aproximativ doi ani și jumătate de cercetări asupra „Rondului de noapte”, s-a descoperit modul în care a lucrat Rembrandt, stadiul de deteriorare a lucrării și modul de restaurare a acesteia.

Post a Comment