• No products in the cart.
TOP

Muzeul Sticlei din Tacoma, Washington

Legătura pe care Washington o are cu arta sticlei este deja cunoscută – pe de o parte, zona Seattle-Tacoma este un centru internațional foarte important pentru arta sticlei, cu mai multe ateliere de prelucrare a sticlei decât (aproape) oriunde în lume, iar pe de altă parte, artistul sticlar sculptor Dale Chihuly, cel care a îmbinat domeniul sticlei cu cel al sculpturii, s-a născut și a crescut în Tacoma, opera sa putând fi văzută la Grădina și Muzeul Sticlei Chihuly.

Deschis în 2002, devenit un adevărat catalizator al schimbărilor în Tacoma, Muzeul Sticlei din Tacoma este situat chiar în zona centrală. Podul de sticlă Chihuly, aflat la exterior, este una dintre atracțiile principale, care duce către Muzeul Sticlei și calea navigabilă Thea Foss.

Muzeul Sticlei este singurul de acest fel situat la vest de Mississippi dedicat în întregime acestui mediu, valorificat prin colecții permanente și expoziții temporare. În prezent, muzeul găzduiește expoziția „Maestro Alfredo Barbini: Nature, Myth, and Magic”, care prezintă peste 70 de lucrări realizate de Barbini, din colecția David Huchthausen, explorând opera unui artist despre care s-a vorbit foarte puțin. Prin îmbinarea unui playlist realizat de artist cu opera expusă, expoziția „Out of the Vault: Soundtracks” pune în discuție rolul pe care îl are muzica în procesul creativ. O altă expoziție, „Boundless curiosity: a journey with Robert Minkoff”, urmărește pasiunea pentru sticlă a colecționarului Minkoff.

Cei care doresc să privească procesul de lucru sau să învețe arta prelucrării sticlei pot urmări echipa Hot Shop dând demonstrații live. De asemenea, Muzeul Sticlei este și un loc prietenos cu copii, existând un program dedicat lor, Kids Design Glass.

Post a Comment

X