TOP

Mașini de scris vechi, reasamblate în sculpturi sub formă de păsări 

În urmă cu aproape 30 de ani, sculptorul Jeremy Mayer a dezasamblat o mașină de scris, găsind astfel un mijloc care îi permite să își exprime creativitatea și pasiunea pentru mașinile de scris vechi. Mayer își amintește că a crescut cu o mașină de scris în casă, în copilărie fiind fascinat de designul și mișcarea acesteia. Acum, sculpturile sale – care includ o serie de păsări din ce în ce mai mari – ne fac să ne gândim la trecut și încotro se îndreaptă tehnologia.

Fiecare sculptură este asamblată prin îmbinarea unor părți ale diferitelor mașini de scris, pe care Mayer le-a adunat în ultimele decenii, folosind șuruburi și/sau piulițe.

„Întregul proces este un fel de Lego sau un Erector set. Acesta presupune construirea unui puzzle uriaș cu combinații infinite, folosind doar ceea ce am la îndemână. Construirea implică multă dezasamblare și apoi reasamblare a sculpturii în curs, deoarece lucrurile nu se îmbină întotdeauna sau nu arată destul de bine de prima dată”, a explicat Mayer.

De la corbi care își pot mișca capetele, până la vrăbii care își pot întinde aripile, sculpturile lui Mayer surprind personalitatea fiecărui animal. După câteva decenii în care a folosit mașini de scris – o alegere care a fost inițial declanșată de preocupările lui pentru reciclare și de constrângerile bugetare – el continuă să le vadă ca sursă de inspirație.

Mayer este, de asemenea, conștient de faptul că unii oameni ar putea avea reacții diferite la dezasamblarea acestor mașini, punând întrebări referitoare și la o „dezasamblare” 

Post a Comment