TOP

O expoziție din New York „reunește” două seturi rare de printuri ale lui Jackson Pollock

Expoziția „Jackson Pollock: The Experimental Works on Paper” de la Barbara Mathes Gallery din New York prezintă gravurile și serigrafiile mai puțin cunoscute ale lui Pollock din anii ’40 și ’50.

Pollock a intrat prima dată în contact cu tiparul la începutul anilor ’30 ca angajat pentru Works Progress Administration. Primele sale experimente cu gravura au început la mijlocul anilor 1940 cu o serie pe care a produs-o la Atelier 17, un celebru studio de print din New York, orignar din Paris care se relocase în SUA în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În expoziția „Jackson Pollock: The Experimental Works on Paper” este prezentat un set din tipăriturile din 1944 care arată influența suprarealismului asupra lui Pollock pe măsură ce a oscilat între abstractizare și figurare.

Aceste lucrări timpurii sunt urmate de o serie de serigrafii de la începutul anilor ’50, produse cu ajutorul fratelui său, Sanford McCoy, el însuși un apreciat tipograf. Imprimările s-au bazat pe șase dintre „picturile negre” ale lui Pollock, realizate din 1951 până în 1953.

Post a Comment