TOP

O pictură semnată Jackson Pollock a fost descoperită în Bulgaria

În data de 21 martie, autoritățile din Bulgaria au făcut oficial anunțul descoperirii unei lucrări de artă ce pare a fi un Jackson Pollock necunoscut până acum, estimat la o valoare de 50 de milioane de dolari. În timpul unei investigații cu privire la contrabanda de obiecte de artă scumpe, echipa de investigatori a depistat tabloul cu pricina, ducându-l imediat pentru analize suplimentare la Galeria Națională de Artă, pentru a fi evaluat  de experți.

Specialiștii au afirmat până acum că pare, într-adevăr, să aibă de-a face cu un Pollock original, semnat pe spate cu dedicația artistului pentru actrița americană Lauren Bacall, cu ocazia zilei sale de naștere, 16 septembrie 1949. Mai mult, autoritățile consideră în acest moment că tabloul ar fi făcut parte din colecția personală a liderului comunist român Nicolae Ceaușescu, cu toate că opera nu a fost niciodată înregistrată sau anunțată ca dispărută.

Povestea așteaptă încă să fie confirmată oficial de către cercetătorii în domeniul artei și de autorități. Momentan, trei persoane au fost reținute în dosar.

Fotografia a fost făcută publică de către BNR, Bulgaria National Radio, în data de 22 martie.

Post a Comment