TOP

O lucrare tipică Banksy a apărut pe peretele unui pub, dar nu se știe clar dacă e chiar a artistului

Timp de peste două decenii Banksy și-a prezentat peste tot în lume, de la Londra și Bristol la Betleem și Palestina, arta stradală cu temă politică. Acum, o nouă piesă care se pretinde a fi a artistului a apărut pe zidul unui pub dintr-un mic sat de lângă Knaresborough, North Yorkshire.

Lucrarea care îl reprezintă pe Guy Fawkes aruncând un butoi cu „pașapoarte Covid-19” pe Casa Parlamentului care se află în flăcări, a apărut peste noapte pe un perete al pubului „Guy Fawkes Arms” din Scotton.

Din păcate, există mulți artiști imitatori care „se dau” Banksy și creează opere prin care derutează publicul, iar unii privitori afirmă că lucrarea din Scotton este posibil să nu fie creată de artistul din Briston.

Patronii, Danielle și Adam Vear au declarat că nu sunt siguri că este opera lui Banksy, dar cu siguranță artistul care a făcut-o este într-adevăr unul foarte talentat. Totuși cei doi au încercat să contacteze echipa care se ocupă de Banksy și așteaptă un răspuns care să confirme sau să infirme veridicitatea proiectului.

Post a Comment