TOP

O lucrare a lui Salvador Dali a fost cumpărată din întâmplare cu 10 $

Atunci când cumperi lucruri dintr-un magazin de vechituri s-ar putea ca uneori să ai și noroc chior. O lucrare achiziționată cu 10 dolari s-a descoperit că face parte dintr-un proiect semnat Salvador Dali.

Un voluntar care se ocupă de un trift shop a remarcat un desen ale cărui culori arătau mai mult decât deosebit. „Pentru prima dată am văzut această lucrare așezată lângă o grămadă de alte picturi aliniate pe podea și mi-am spus: <Arată prea vechi ca să nu fie ceva special, trebuie să vină un expert să vadă ce e cu ea>”, a explicat Wendy Hawkins, voluntarul care a remarcat prima dată operă.

Melanie Smith a examinat lucrarea și a descoperit că aceasta este creată cu un set de acuarele pe care le-a produs Salvador Dalí ca un omagiu pentru „Divina Comedie” a lui Dante. Opera s-a dovedit a fi de fapt o imprimare realizată dintr-o gravură pe lemn aparținând unei serii de 100 de piese la care acesta a lucrat în anii ’50 pe baza poemului „Divina Comedie” a scriitorului italian Dante Aligheri. Opera a fost denumita de catre Dalí: „Purgatory Canto 32”.

Cel care a deținut opera lui Dalí a decis dintr-un motiv necunoscut să o doneze către Hotline Pink Thrift Store, un magazin second hand unde prețurile obiectelor vândute se situează în jurul sumei de 10 dolari. Cumpărătorul lucrării, Melanie Smith a curățat-o, i-a pus o ramă frumoasă și a scos-o la vânzare pentru suma de 1.245 de dolari.

Post a Comment