TOP

Picturile lui Wilfried Grootens care plutesc între straturi de sticlă

Artistul german Wilfried Grootens încadrează picturi vibrante, tridimensionale, realizate din linii și forme geometrice, în sculpturi de sticlă. Lucrările rezultate sunt iluzii care iau forma unor diferite organisme minuscule, creaturi microscopice în funcție de unghiul din care sunt privite, uneori putând să dispară complet.

„Cu pictura mea pe sticlă umplu spații transparente, geometrice ale căror explorări vizuale produc variații surprinzătoare de forme”, a scris artistul pe site-ul său.

Despre lucrările care vor fi expuse la Galeriile Habatat, în Michigan, în ianuarie și aprilie, Grootens a declarat: „Aceste picturi din spațiul lor stratificat sunt cele care creează o lume în sine, cu totul diferită de realitatea din afara ei”.

La vârsta de 15 ani, Grootens a fost ucenic la Compania Derix din Germania, unde a învățat să restaureze vitralii antice. Patru ani mai târziu, a plecat într-o călătorie experimentală, întorcându-se în cele din urmă la pasiunea sa, sticla. În 1988, a primit o diplomă de maestru artizan, iar în anul următor și-a deschis propriul atelier în Kleve.

Post a Comment