TOP

Rhed, artistul anonim, ar putea fi Rocco Ritchie, fiul Madonnei

Rocco Ritchie, fiul Madonnei și al lui Guy Ritchie, ar putea fi artistul reprezentat de Tanya Baxer Contemporary, o galerie de artă din Londra, sub pseudonimul Rhed. O posibilă dovadă care ar putea conduce la această ipoteză se referă la prezența Madonnei, a lui Guy Ritchie și a lui Rocco la vernisajul expoziției lui Rhed din 2018.

„Când tânărul artist Rhed a apărut pentru prima dată pe scena artistică cu prima sa expoziție personală la Tanya Baxer Contemporary în 2018, a fost salutat de unii drept noul Basquiat. Era un fler, o emoție în picturile lui. Având un fundal cultural eclectic, cu o copilărie petrecută între New York și Londra, picturile sale emanau un amestec captivant de inocență și încredere. El a îmbrățișat un stil expresionist și culori vibrante, împreună cu libertatea și energia dinamică a graffiti-urilor din New York.”, scrie în descrierea lui Rhed de pe site-ul galeriei. Tot aceeași descriere dezvăluie faptul că Rhed a urmat cursurile la Central Saint Martins, iar apoi la Royal Drawing School din Shoreditch.

Picturile lui Rhed înfățișează figura umană în culori aproape neutre, făcând ocazional referințe explicite la cultura pop, ca în lucrarea „Gosling”, care l-ar putea înfățișa pe actorul Ryan Gosling. Lucrarea „Belle du Jour” ar putea fi o trimitere la filmul lui Luis Buñuel, „Belle de Jour” (1967). Însă un indiciu mai plauzibil al identității ascunse a artistului se află în pictura Rhed-M, care înfățișează o femeie blondă. M-ul ar putea reprezenta o aluzie la „Madonna” sau „Mamă”.

Tanya Baxer Contemporary continuă să respecte dorința artistului de a rămâne anonim, în același mod în care o face și Banksy.

Post a Comment