TOP

CONCURS: Premiile pentru Desen Contemporan ale Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca

Crama Oprișor în parteneriat cu Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca lansează pe 25 noiembrie 2021 “Premiile Crama Oprișor pentru Desen Contemporan – Universitatea de Artă si Design din Cluj-Napoca”.

Concursul intitulat Concursul “Premiile Crama Oprișor pentru Desen Contemporan” este o inițiativă provenită din aria privată care și-a propus suținerea studenților și tinerilor absolvenți ai Universității din Cluj. Prima ediție a fost realizată împreună cu Universitatea Națională de Arte București, odată cu aniversarea a 150 de ani de la înființare.

Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca este una dintre cele mai importante și originale resurse de desen, “Școala de la Cluj” marcând, de-a lungul timpului, viziunea și mijloacele expresive ale artei românești. Este, în acest context, extrem de relevant rolul organizatorilor de a încuraja creația contemporană, aflată în perioada de formare artistică, iar din acest motiv concursul se adresează studenților și absolvenților Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Se vor acorda trei premii, două alese de juriu și unul de public, astfel: Marele Premiu Crama Oprișor pentru Desen Contemporan = 3000 Euro brut (un artist ales de către juriul desemnat), Premiul Special UAD Cluj-Napoca – Crama Oprișor pentru Desen Contemporan = 1500 Euro brut (un artist ales de către juriul desemnat) și Premiul Special al Publicului – Crama Oprișor pentru Desen Contemporan = 1500 Eur brut (un artist este
ales prin votul publicului).

Perioada de înscriere a lucrărilor în concurs este 25 Noiembrie 2021 – 28 Februarie 2022 la adresa: premiile@crama-oprisor.ro, urmată de o primă jurizare online a portofoliilor în Martie 2022 pentru alegerea finaliștilor – cei care vor participa la expoziția “Premiile Crama Oprișor pentru Desen Contemporan – Universitatea de Artă si Design din Cluj-Napoca” desfășurată între 18 Mai – 05 Iunie 2022 la prestigiosul Muzeu de Artă din Cluj-Napoca. Gala premiilor este programată pe 05 Iunie 2022.

 

Post a Comment