TOP

Selecția DIPLOMA 2021: Viziunea noii generații de creatori români

DIPLOMA, festival creativ dedicat artelor vizuale, deja ajuns la ediția a 8-a, este un eveniment mult așteptat de publicul din București și din țară. Anul acesta va avea loc între 8 și 17 octombrie, la Combinatul Fondului Plastic.

Boardul DIPLOMA a selectat, pentru această ediție, 90 de lucrări ale artiștilor din România, care spun povestea scenei artistice locale, racordată bineînțeles la curentele internaționale. Boardul creativ, care selectează și jurizează lucrările, este format din 42 de specialiști cu nume de referință în arta plastică, în fotografie, în arhitectură, în design și în multe alte domenii conexe.

Expoziția va fi ca o viziune de ansamblu asupra a ceea ce se produce din punct de vedere artistic la noi în țară, în momentul actual. Ediția din 2021 aduce împreună cele mai interesante creații de pictură, fotografie, instalații media, lucrări de ceramică, sticlă, metal, scenografie, textile, arhitectură și modă, fiind un loc de întâlnire al mediilor și al subiectelor artistice.

Expoziția găzduiește și soluțiile propuse de 20 de tineri arhitecți și urbaniști în materie de locuire, utilizare și abordare a unor clădiri și spații reper din România. Așadar, DIPLOMA 2021 este o ocazie pentru publicul larg să descopere sau să reinterpreteze relația om-spațiu.

Astfel, pentru a opta oară, DIPLOMA e locul de întâlnire a noilor talente, absolvenți a 15 specializări diferite, un eveniment prin care ei își pot prezenta lucrările atât publicului larg, cât și profesioniștilor cu un cuvânt de spus în lumea artistică din România.

Post a Comment