TOP

Shozy, artistul care creează picturi murale hiperrealiste

Născut și crescut în Moscova, Danila Shmelev, cunoscut drept Shozy, a intrat pentru prima dată în lumea graffiti și a artei de stradă la începutul anilor 2000. Manifestând un puternic talent pentru desen și pictură, a petrecut 4 ani la MHIP (Moscow Institute of Art & Industrial), în timp ce a frecventat atelierele unor pictori ruși. Totuși, graffiti-ul a rămas cea mai mare pasiune a lui Shozy și, din 2010, el și-a dezvoltat stilul artistic, care i-a adus recunoașterea internațională și oportunitatea de a călători prin lume pentru a-și prezenta lucrările.

Interesul său pentru plastic și pentru efectele reale 3D au condus la seria de lucrări care au avut ca subiect acest material, caracterizat de Shozy drept „un monument al generației noastre de consum”. Mai mult, artistul consideră că arheologii viitorului vor găsi nenumărate rămășițe de plastic, iar timpul în care trăim se va numi cel mai probabil „Epoca Plasticului”.

Anul trecut, Shozy a devenit viral în Rusia, după ce fotografiile uneia dintre ultimele sale creații s-au răspândit pe rețelele de socializare. Intitulată „Conversație” și pictată pe partea laterală a unui bloc din Derbent, Rusia, înfățișează în mod realist tradiția de servire a ceaiului din această regiune. „Pictura mea murală este despre întâlnirea a doi oameni și o conversație pe îndelete la o ceașcă de ceai. Despre ceea ce ne lipsește tuturor în metropolă – dimensiunile vieții”, a spus Danila despre această lucrare.

Post a Comment