TOP

The woman and the bird – prima retrospectivă Geta Brătescu în Austria

Opera Getei Brătescu, artistă româncă apreciată internațional în perioada postbelică și contemporană, va avea parte de o expoziție amplă, dedicată în special creației din anii 1960 și 1970. „The Woman and The Bird” este prima retrospectivă a artistei care are loc în Austria, la muzeul de artă Francesco Carolinum din Linz.

Geta Brătescu, una dintre figurile centrale ale artei românești de după Al Doilea Război Mondial, a reprezentat România la Bienala de la Veneția din 2017, a avut o retrospectivă la Hamburg Kunsthalle în 2016, a expus la Documenta 14 și, cel mai recent, a avut parte de o altă retrospectivă, postum, în Copenhaga, în 2020. Evenimentul de anul acesta din Austria este următoarea cea mai amplă expunere a operei artistei. Expoziția este produsul unei colaborări între muzeu și Marian Ivan de la Ivan Gallery, care, împreună cu Galeria Hauser & Wirth, reprezintă proprietatea intelectuală a artistei.

„The Woman and The Bird” va arăta opere ale Getei Brătescu din anii ’60-’70, artă video, fotografie și colaje, celebrele „cut outs” cu care artista a lucrat până la finalul carierei sale și mai ales în ultimii ani. Expoziția va fi lansată în data de 28 noiembrie, urmând să poată fi vizitată până în 20 februarie 2022.

 

 

Post a Comment