TOP

Veuve Clicquot în colaborare cu Yayoi Kusama: un cuvée artistic

Veuve Clicquot a lansat o nouă colaborare cu artista japoneză Yayoi Kusama, pentru a crea o nouă ediție a unui cuvée de excepție – La Grande Dame 2012. Artista a creat o sculptură florală pictată manual care „îmbracă” sticla șampaniei. Culorile vii ale florilor simbolizează energia vitală, celebrarea vieții și dragostea, în timp ce bulinele reprezintă bule de șampanie.

Înfățișând cinci flori, fiecare împodobită cu buline, sculptura amintește de seria „Flowers that Bloom at Midnight”, prezentată de artistă pentru prima dată în 2009. La fel ca și piesele originale mai mari, cele 100 de lucrări ale ediției „My Heart That Blooms in the Darkness of The Night” sunt pictate manual, fiecare lucrare având peste 1.000 de buline făcute cu precizie. Florile, împreună cu frunzele și tulpinile de un verde, albastru și galben vibrante, sunt realizate din rășină și cupru, apoi acoperite cu lac UV pentru a conferi strălucire. Procesul de creație a fiecărei piese a durat peste 250 de ore.

Kusama și Veuve Clicquot au colaborat și în trecut, în 2006, când artista a acoperit cu buline roșii un portret al fondatoarei casei de șampanie, Barbe-Nicole Ponsardin (cunoscută sub numele de Madame Clicquot), pentru o licitație caritabilă din Tokyo.

Lucrările lui Kusama, în principal instalații și sculpturi, sunt atât autobiografice, cât și conceptuale. Multe dintre piesele ei reflectă experiențele copilăriei în Matsumoto, Nagano, precum și lupta ei cu probleme de sănătate mintală de-a lungul vieții. Kusama îmbină elemente de suprarealism și expresionism abstract în lucrările sale, aducând un omagiu și artei pop, lucru care poate fi observat prin utilizarea culorilor vibrante și a unor modele repetitive, cum ar fi bulinele pe care le-am menționat.

Post a Comment