• No products in the cart.
TOP

Un monumet dedicat femeilor indigene îi va lua locul lui Columb în capitala Mexicului

„Dacă există cineva care ne poate învăța să avem grijă de planeta noastră, ei sunt popoarele noastre native” a spus artistul Pedro Reyes, care se va ocupa de crearea unui monument public dedicat femeilor indigene.

Lucrarea va lua locul unei statui a lui Cristofor Columb, creație din bronz făcută de sculptorul Charles Cordier în 1877. Anul trecut, statuia a fost dată jos de pe soclu, pentru a fi curățată și reconsidționată, însă cei interesați bănuiesc că ar fi vorba și de protejarea statuii împotriva actelor multiple de vandalism pe care le-a suferit în ultima perioadă. Cu ocazia sărbătorii Dia de la Raza, în 12 octombire, sărbătoare care are dublă semnficație: ziua națională care onorează rădăcinile spaniole ale poporului, dar și ziua în care se crede că a ajuns Columb în America, în fiecare an, statuia era subiectul unor acte de vandalism.

Decizia de a înlocui statuia din bronz cu un alt monument public, dedicat femeilor indigene, a fost anunțată de către primarul Ciudad de Mexico, Claudia Sheinbaum în data de 5 septembrie, de Ziua Internațională a Femeilor Indigene. „Aceste femei simbolizează istoria tării și a ținutului nostru mamă”, a spus primarul într-o conferință de presă.

Statuia va fi ridicată pe soclu, speră autoritățile și echipa artistului, până în octombrie 2021.

Post a Comment