TOP

Vila Aurora, cu interioare pictate de Caravaggio, va fi scoasă la licitație la Roma

Vila Aurora din Roma este singurul ansamblu arhitectural din lume care încorporează o pictură murală a lui Caravaggio. Doar acest fapt îi dă avântul necesar pentru a se înscrie printre imobilele de top aflate la vânzare în toată lumea, proprietăți la care doar o mică parte din populația globului are acces cu adevărat.

Casino di Villa Boncompagni Ludovisi, cunoscută și ca Vila Aurora a fost construită la finalul secolului al XVI-lea de către Francesco Maria del Monte, un cardinal italian foarte înstărit. Numele vilei se trage de la al doilea proprietar, căruia ansamblul i-a fost vândut în 1629, căpătând atunci și sute de metri de grădini care au îmbogățit domeniul.

Pictura tavanului salonului, executată de Caravggio în jurul anului 1597, a fost comisionată de Francesco del Monte și reprezintă trei zeități: Jupiter, Neptun și Pluto, într-o scenă alegorică, alături de animalele lor reprezentative, vulturul, hipocampul (calul de mare cu aripi) și câinele cu trei capete, Cerberus.

Vila va putea fi licitată începând cu data de 18 ianuarie 2022, iar statul italian are, bineînțeles, drept de preemțiune asupra proprietății, dar rămâne de văzut dacă va acționa în acest sens sau nu. Scoaterea vilei la licitație este o decizie forțată de o dispută asupra moștenirii ei, după moartea prințului Nicolò Boncompagni Ludovisi, în 2018.

Post a Comment