TOP

Două murale noi semnate Pisica Pătrată și Harcea Pacea la Iași

Programul cultural Romanian Street Art călătorește la Iași, unde Pisica Pătrată și Harcea Pacea au realizat două picturi murale pe zidurile Grădiniței cu program prelungit nr. 25,  din strada Argeș, nr. 5, cartierul Alexandru cel Bun. Lucrarea „Future Generations” este realizată de Harcea Pacea, un street artist care trăiește și activează în Iași, iar lucrarea „Joc” este pictată de Pisica Pătrată, absolvent al Universității Naționale de Arte din Iași – Facultatea de Arte Vizuale și Design, secția Grafică.

Pisica Pătrată este unul dintre cei mai apreciați ilustratori și muraliști din România, dar și fondatorul Muzeului Benzii Desenate. Are o activitate intensă, ilustrează cărți, comics, reviste și are la activ un număr important de picturi murale. Personajele lui Pisica Pătrată reconfigurează spații uitate din mediul urban, galerii sau muzee.

În ultimii ani, colaborările artistului Pisica Pătrată cu echipa Save or Cancel s-au materializat în numeroase proiecte interesante: una dintre cele mai îndrăgite (și instagramabile) intervenții artistice din București – lucrarea de pe ușa Teatrului de vară Capitol (2008, 2016, 2017).

Născut la sfârșitul anului 1989 în Iași, Harcea Pacea este artist stradal, arhitect și activist cu o viziune îndrăzneață și inovatoare. De-a lungul anilor, și-a manifestat creativitatea în spațiul public începând cu anul 2007, când primele sale intervenții au luat forma clasicului graffiti. De atunci, a evoluat constant, adoptând diverse tehnici și medii specifice street art-ului, precum stencil, paste-ups sau intervenții site-specific, folosind în mod ingenios și diverse materiale, de la vopsea spray la lavabilă, cretă sau marker.

Sub pseudonimul artistic Harcea Pacea, artistul își exprimă viziunea unică și complexă asupra lumii. Prin lucrările sale, Harcea Pacea își provoacă publicul să reconsidere relația dintre distrugere și creație, între rebeliune și schimbare pozitivă în societate.

Post a Comment