TOP

Noua instalație a lui Jordan Weber purifică aerul dintr-un cartier din Detroit

O nouă instalație artistică realizată de Jordan Weber, intitulată „Detroit Remediation Forest” (DRF), atrage atenția asupra îngrijirii mediului înconjurător. Situată în East Canfield, ea utilizează plante purificatoare a aerului și tehnologii de monitorizare, pentru a combate poluarea cauzată de uzina de asamblare Stellantis-Mack din cartier și pentru a educa localnicii.

Comandată de organizația non-profit Sidewalk Detroit, instalația lui Weber își propune să îmbunătățească calitatea aerului în East Canfield, un cartier puternic afectat de poluarea industrială.

Instalația lui Weber extinde un spațiu verde existent, adăugând zone pentru întâlniri comunitare și plante care purifică erul, precum copacii coniferi. Include, de asemenea, o sculptură aurie în formă de coroană dublă, creată în colaborare cu Canfield Consortium, o organizație fondată de surorile Kim și Rhonda Theus, care lucrează la revitalizarea cartierului.

.Sculptura, intitulată „New Forest, Ancient Thrones”, include senzori de calitate a aerului care își schimbă culoarea în funcție de nivelurile de poluare. Informațiile sunt disponibile și printr-o aplicație, ajutând la educarea publicului și oferindu-le ajutor pentru a-și proteja sănătatea.

Weber plănuiește să extindă proiectul DRF în 2025, adăugând mai mulți copaci și plante autohtone, și construind o structură asemănătoare unui pod care va aduce vizitatorii mai aproape de elementele naturale ce purifică aerul. „Scopul este de a crea un zid verde în adevăratul sens al cuvântului”, spune Weber. „Acesta nu este un proiect de înfrumusețare. Este vorba despre utilitate și despre a ajuta comunitatea să se unească.”

Post a Comment